پنج‌شنبه, 9 فروردين 1403
  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۷/۱۲/۲۴ 
  • تعداد بازدید : 450
  • کد خبر : ۶۸۶۵
مهندس مسعود مختاری، شهردار قدس:
تقویت نشاط اجتماعی و تعادل زیستی صنعت و طبیعت در شهر قدس/ رویكرد ایجاد شهر بیوفیلیك در راستای توسعه پایدار شهر قدس ادامه خواهد یافت.
مسعود مختاری، رسیدگی به نیازهای فیزیولوژیکی شهروندان، تدوین برنامه های هدفمند برای رسیدن به نشاط اجتماعی، تلطیف هوای شهر و همچنین ایجاد چشم اندازهای منحصر به فرد را لازمه های ایجاد شهر سبز محور دانست و مهمترین اقدامات شهرداری قدس در راستای اعمال رویکرد بیوفیلیک به توسعه شهر را تشریح کرد.

مسعود مختاری شهردار قدس:
تقویت نشاط اجتماعی و تعادل زیستی صنعت و طبیعت در شهر قدس/ رویکرد ایجاد شهر بیوفیلیک در راستای توسعه پایدار شهر قدس ادامه خواهد یافت.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی و شهرداری قدس، مسعود مختاری، رسیدگی به نیازهای فیزیولوژیکی شهروندان، تدوین برنامه های هدفمند برای رسیدن به نشاط اجتماعی، تلطیف هوای شهر و همچنین ایجاد چشم اندازهای منحصر به فرد را لازمه های ایجاد شهر سبز محور دانست و مهمترین اقدامات شهرداری قدس در راستای اعمال رویکرد بیوفیلیک به توسعه شهر را تشریح کرد.

وی افزود: کلید خوردن 17 پارک محله ای و بوستان در شهر قدس در سال 97، علاوه بر اصلاح کاربری ها و ارتقای سیمای بصری شهر در القای نظم مدیریتی و توسعه گردشگری درون شهری، به ارتقای سرانه های زیستی، تنوع اکولوژیک و بهبود کیفیت فضاهای شهری از دو بعد کالبدی و انسانی خواهد انجامید.

شهردار قدس تاکید کرد: در همین راستا رویکرد شهر سبز یا بیوفیلیک با تعریف پروژه های فضای سبز محور علاوه بر ارتقای شاخص های زیست پذیری بر توسعه شاخص های انسانی شهری می انجامد و به این نکته اشاره دارد که آینده از آن شهرهایی است که زیست پذیر و پایدار باشند.

مسعود مختاری با بیان اینکه این مدل شهر در کشور ما پیاده سازی شده و مدل های موفقی در حوزه محیط زیست محسوب میشوند خاطر نشان کرد : اکثر صاحبنظران حوزه مدیریت شهری بر این باورند که اکنون شهر ها باید با اولویت حفظ محیط زیست و ساخت شهر سبز بنا شوند و این بدان معنی است که ما برای توسعه زیرساخت ها فرصت دسترسی برابر به منابع برای نسل های آینده را مهیا کرده و در راستای توسعه پایدار حرکت کرده ایم بر همین اساس سعی نمودیم برای ایجاد یک شهر سبز و بیوفیلیک برنامه هایی را برای 5 سال تدوین نماییم.

وی ادامه داد: شهر قدس از جمله شهر هایی است که با بارگذاری فعالیت و جمعیت بیش از حد استاندارد، تراکم بالایی را در این دو بعد دارد و اگر این بارگذاری بر بستری از یک کالبد بی ضابطه و غیر رسمی ناشی از شهرگرایی سریع که بواسطه ایجاد مراکز صنعتی شکل گرفته است باشد ما با یک بحران شهری ناشی از توسعه نامتوازن مواجه خواهیم بود.

مختاری بیان داشت: حال این شهرگرایی سریع در تکوین و گذار از سنت های قدیمی ناتوان مانده و با یک انقطاع تاریخی، بعضا به شبه روستا نشینی در فضایی متراکم تبدیل شده است که چالش های عمیق کالبدی، فرهنگی و اقتصادی را بدنبال خود ایجاد نموده است.

وی افزود: از ابتدای تصدی بر شهرداری قدس، توازن فضاهای خدماتی شهروند محور را در دستور کار قرار دادیم تا با این رویکرد شهر ترکیبی از خاک و آهن که صدای بوق خودروهای در ترافیک مانده و آسمانی آلوده نباشد که این اغتشاشات بصری به بروز تنش های اجتماعی بی پایان دامن بزند.

وی در ادامه گفت: ابتدا نقاط کلیدی شهر را که از بعد سیما، منظر و نظم مدیریتی نمادین، زیر سوال بود و جزو نقاط ضعف شهر به حساب می آمد با ساماندهی و احداث پارک اصلاح گردید که بوستان مسافر یک نمونه از اقدامات انجام شده در این راستا است.

شهردار شهر قدس تاکید کرد : در مدت حضور بنده در شهرداری قدس تاکید ویژه ای بر احداث پارک ، بوستان های محله ای و فضای سبز شده است به گونه ای که نسبت به یکسال گذشته در این حوزه جهش چند برابری داشته ایم و این اقدام منعکس کننده دیدگاه هایم بر مبنای توسعه شهرها با رویکرد شهر بیوفیلیک بوده است .

وی با تاکید بر اینکه مجموع این اقدامات به ارتقای بیش از 2 متری سرانه فضای سبز در شهر گردیده است، گفت: مهمترین گام برای ارتقای سرانه های شهری قدس در سال 98 احداث پارک 16 هکتاری بستر رودخانه است که می تواند شهر را در راستای تحقق استانداردهای سرانه فضای سبز که در کشور 15 متر است تا حد زیادی یاری رساند و در آن به برخی نیاز های خدماتی و سرانه ای دیگر شهر نیز توجه شده است و فضایی را ایجاد خواهد نمود که شهروندان اکثر نیازهای خود را درون شهر برآورده سازند و از خروج سرمایه ها جلوگیری و به پویایی اقتصاد شهری کمک نمایند.

مسعود مختاری بیان داشت: کم بودن فاصله سفر تا تهران و کرج در شهر قدس، مهاجرت ها را به شدت تشدید می نماید و این تقاضای همیشگی اگر بدون توسعه زیرساخت ها ادامه یابد، توسعه عملا به امری غیر ممکن تبدیل خواهد شد و رشد بدون توسعه به معکوس شدن شاخص های اجتماعی و انسانی می انجامد که هویت، برند و ارزش افزوده این شهر را زیر سوال می برد و به معکوس شدن فرآیند های جذب سرمایه گذاری و مشارکت خواهد انجامید که مهمترین تبعاتش افول طبقاتی و ابقای کنشگرانی است که دارای سطح پایینی از شهر نشینی هستند و این می تواند به زوال یک شهر بینجامد و رغبتی برای سکونت در این شهر وجود نداشته باشد.

لذا، بازآفرینی شهری در قدس با مهمترین چالش خود یعنی احیای بافت های فرسوده دست و پنجه نرم می کند و باید با ارتقای سرانه های شهری به تسهیل گری فرآیند کنشگری ساکنان به عنوان شهروند کمک گردد تا از سرمایه اجتماعی شکل گرفته میان اقشار گوناگون شهر برای مشارکت در سازندگی شهر بهره برد.

شهردار قدس خاطر نشان کرد: گام نخست، ایجاد زمینه های زیست پذیری یک شهر و ارتقای شاخص های زیستی و بستر هایی برای تجمع و ایجاد ارتباطات انسانی است و به همین دلیل است که فرآیند نوگرایی اگر زمینه های فرهنگی خود را به پیوست نداشته باشد چیزی جز نوپردازی نخواهد بود و این نو پردازی که بدون زمینه های شهروندی حاصل می گردد چیزی جز اتلاف منابع نخواهد بود.

مهندس مختاری بر توسعه هر چه بیشتر فضاهای سبز در شهر و پیوند آن با افزایش نشاط اجتماعی شهروندان تاکید کرد و اظهار داشت: مجموع این فعالیت ها برای توسعه پایدار شهری با تراکم جمعیت بالا که نیاز به فضاهای اینچنینی دارند یک ضرورت محسوب می شود و هنر مدیریت شهری باید این باشد که نیازهای شهر و شهروندانش را بشناسد و برای آن رفع آن برنامه ریزی و اقدام نماید .

وی در پایان بر دیالکتیک حقوق و تکالیف در شهر ها اشاره نمود و گفت: مسلما آنچه حقوق شهروندان است تکلیف ماست و آنچه وظایف یک شهروند را در ارتباط با دولت محلی در راستای احقاق حقوق خود برای دستیابی به حکمرانی خوب است، حقوق سازمان خدمات رسان شهرداری است و اگر تاکید بر هر یک از این دو سو باشد خسارات جبران ناپذیری به بار خواهد آورد.

 لذا باید با مشارکت دوسویه به توسعه اندیشید، چرا که در غیر این صورت، اصولا حکمرانی خوب جز یک اعمال زور قانونی در راستای القای برخی خدمات معنا نخواهد شد و شهروندی لازمه حکمرانی خوب است که باید از طریق توسعه فرهنگی و آموزش به آن توجه گردد.

منبع خبر
مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی و شهرداری قدس
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.7.0
    V6.1.7.0